De cursussen van Vaarschool IJssel

Met behulp van ervaren en praktijkgerichte docenten verzorgt Vaarschool IJssel vanuit Rheden cursussen Klein Vaarbewijs 1 en 2. Deze cursussen worden klassikaal geven in Rheden door een ervaren docent. U kunt dus direct aan de docent uw vragen stellen en sparren met uw mede cursisten.

Bekijk onze cursusdata voor meer informatie 

Groepscursussen of privécursussen

De groepscursussen Klein Vaarbewijs 1 en 2 bestaan beide uit zes lesavonden. Het programma van Klein Vaarbewijs 1 richt zich op de theorie van het varen, de vaarreglementen, vaaromstandigheden en de veiligheid op het water. Aanvullend hierop richt Klein Vaarbewijs 2 zich op het praktisch werken met zeekaarten van het IJsselmeer, de Waddenzee, Westerschelde en Oosterschelde (navigeren op open water). Onderwerpen die aan de orde komen op onze cursussen zijn:
 Cursus Klein Vaarbewijs 1

Cursus Klein Vaarbewijs 1

1.Reglementen voor binnenwateren
2.Binnen en Buitenboordmotoren
3.Vaarwegen en markering
4.Varen en manoeuvreren
5.Schipperen
 Cursus Klein Vaarbewijs 2

Cursus Klein Vaarbewijs 2

1.Scheepvaartreglement Westerschelde
2.Navigeren, op de kaart
3.Navigeren, van kaart naar kompas
4.Navigeren, van kompas naar kaart
5.Deviatie bepalen, peilingen, verticale getijdenbewegingen
6.Horizontale getijdenbewegingen
De digitale cursus Vaarbewijs 1

De digitale cursus Vaarbewijs 1

1.U krijgt per post het cursusboek met hulpbladen en examen vragen toegestuurd.
2.Deze digitale cursus is gelijk aan de klassikale cursus .
In beide cursussen werken wij met het lesboek “Leidraad voor het Vaarbewijs 1 & 2.. In de klassikale cursussen wordt voortdurend de theorie afgewisseld door praktische voorbeelden. Zodoende komt de stof meerdere keren aan de orde.

Aan het begin van elke cursus wordt er teruggeblikt op de onderwerpen van de vorige cursus en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. In de laatste les wordt een proefexamen afgenomen die in de lijn ligt met het landelijke CBR examen.

Het volgen van een op maat gesneden privécursus of een extra privé- examentraining is ook mogelijk. Voor meer informatie over deze op maatgesneden cursussen? neem contact met ons op.

Examen Klein Vaarbewijs

Om het vaarbewijs te krijgen moet u een examen afleggen bij het landelijke examenbureau CBR. Het examen kan op een door u zelf vastgestelde datum worden gemaakt. Er zijn diverse examen plaatsen verspreid over het land. De uitslag van het examen wordt direct aan u bekend gemaakt. Voor meer informatie over het landelijk examen kijk op de website van het CBR.

Het vaarbewijs 1 examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen waarvan u maximaal 80 punten kunt scoren. Om te slagen moet u minimaal 56 punten halen. Voor personen met leer- en/of leesproblemen (dyslexie) bestaat de mogelijkheid tot het afleggen van een mondeling examen. Hiervoor is een verklaring van een arts of een directeur van een opleidingsinstituut (geen vaarschool) vereist.

Praktijkcursussen

Voor veiliger varen en het leren manoeuvreren bieden wij een praktijkcursus aan, op uw eigen vaartuig. Tijdens deze cursus, wordt er geoefend met het aan- en afmeren, stroming, omgang met beroepsvaart en het toepassen van de wettelijke vaarregels in de praktijk. Met deze praktijk cursus leert u omgaan met uw vaartuig door inzicht te krijgen in het gebruik van alle techniek aan boord.

Vaarbewijs halen?

DIT KAN VOOR  €149,-

Contactgegevens

Cursuslocatie
Mauritiusstraat 56
6991 CC Rheden

Tel: 026-4953936 
Gsm: 06 - 25064461 
Mail: info@vaarschoolijssel.nl

KvK nr: 09110153
BTW nr: NL 001284060B16

Examenregeling & Locaties

Image

Wettelijke bepalingen