Welkom

 

 Cursussen

 

 Cursusdata

 

 Cursus prijzen

 

 Vraag & Antwoord

 

 Gastenboek

 

 Contact

 

 

 

 

Geen vaarbewijs?
550,- euro boete

 

Het weer voor de watersport

 

 

 

Veel gestelde vragen     

 

Op deze pagina staan een aantal veelgestelde vragen met antwoorden. Mocht u desondanks nog vragen hebben, mail naar info@vaarschoolijssel.nl of bel naar 026-4953936.

 

Hoe kan ik mij inschrijven voor het landelijke examen van VAMEX ?

Inschrijving voor het landelijke examen is alleen mogelijk via internet, klik hier om u direct aan te melden.

 

Moet ik 18 jaar zijn om mijn Klein Vaarbewijs te kunnen halen?

Nee, het is mogelijk om beneden de 18 jaar examen Klein Vaarbewijs te doen. Indien u slaagt krijg u een getuigschrift, u mag daarmee echter nog niet mee op een snelle boot of een boot langer dan 15 meter varen. Bij het bereiken van de 18 jarige leeftijd kan dit getuigschrift worden ingeruild voor het echte Vaarbewijs.

 

 

Ik kan niet meedoen aan de cursus omdat ik op de cursusdata verhinderd ben.
Zijn er andere lestijden mogelijk?

Ja, u kunt gebruik maken van een op maat gesneden privé cursus. De privé cursussen worden in groepjes van maximaal 4 personen gegeven. Voor meer informatie klik hier.

 

Moet je voor het vaarbewijs ook een praktijkcursus volgen?

Nee, de vaarbewijsplicht bestaat alleen uit het halen van een theoretisch examen. Een praktijkcursus kan uw veiligheid en vaarcapaciteit op het water wel verbeteren. Vaarschool IJssel biedt daarom praktijkcursussen aan waarbij u op uw eigen schip of op ons cursusvaartuig vertrouwd wordt gemaakt het met manoeuvreren op het water.

 

Kan ik Klein Vaarbewijs 1 en Klein Vaarbewijs 2 in één keer doen?

Ja, dat is mogelijk. U kunt in één keer of aansluitend examen doen voor zowel VB1 als VB2. Als u in één keer beide examens wilt doen dan volgt u 12 aaneengesloten lessen en doet u in één keer examens. Dit is relatief pittig, maar u bent wel in één keer klaar. De andere manier is, dat u eerst het examen VB1 doet en daarna het examen VB2. Dit is een rustiger traject maar u moet wel twee keer de examenkosten betalen. Voor de cursuskosten maakt het niets uit.

 

Is het Klein Vaarbewijs ook geldig in het buitenland?

De vaarbewijsplicht is afhankelijk van het land waar u naar toe wilt. Voor informatie over de eventueel benodigde vaardocumenten in het buitenland kunt u hier klikken.

 

Is het verstandig dat ik op het water goed verzekerd ben?

Ja, evenals op de weg is het ook verstanding om op het water goed verzekerd te zijn. Voor goede en betrouwbare watersportverzekeringen adviseren wij de verzekeringen van EOC. Meer informatie vindt u hier.

 

Met welk cursusboek werkt Vaarschool IJssel?

Het cursusboek Leidraad voor het Vaarbewijs 10e druk. Het boek kost € 19,95 en is voor cursisten, te koop op de eerste cursusavond.

 

Is het verplicht om op zee een Klein Vaarbewijs te hebben?

Nee, dat is niet verplicht. Voor het bevaren van de zeehavens is wel een vaarbewijs verplicht.

 

Wij willen als bijv. watersportvereniging, vriendgroep of brandweerkorps een cursus op onze eigen locatie. Zijn hiervoor mogelijkheden?

Ja, bij voldoende aanmeldingen komen wij naar uw eigen locatie. De aanwezigheid van presentatiemiddel is gewenst, maar is niet noodzakelijk.

 

Kan het vaarbewijs verlopen?

Neen, blijft onbeperkt geldig.

  © Copyright Vaarschool IJssel Rheden